Een draak verslaan

Een draak verslaan.
Met de vriend
die me nooit zal verraden.
Op paarden gaan we.

Of zonder paarden, dat mag ook.
In dit land van vriendschap
hebben we geen paarden nodig.
Langs rivieren gaan we,

door een landschap
dat ons uitnodigt te wijzen:
kijk, daar liepen we net,
kijk, daar gaan we naar toe.

Door de stad desnoods.
In dit land is ieder landschap goed.
Een draak verslaan.
Alleen de poging al.

En wij houden van elkaar
zoveel, dat het niet erg is
als we niet winnen.

Tjitske Jansen

Bastet buitenhuis

Gastvrijheid: een geweldig woord. Met mijn Bastet op Zolder-etentjes in Utrecht kon ik dat werkelijkheid maken.
Altijd een bed beschikbaar voor logees is ook zoiets.  En hoe zou het zijn om ook andere gasten te ontvangen?  Die droom wordt met de verhuizing naar Drenthe mogelijk. De eetzolder is vervangen door een logeerhuisje. Voor vrienden en familie én voor klimaatactivisten en vluchtelingactivisten.
Omdat die zaken me aan het hart gaan.

Aan het eind van mijn oprit staat een garage. Daar staat een bed met een onderschuifbed zodat je ook met twee kunt slapen. Er zijn twee gemakkelijke stoelen en een tafel om aan te werken of te lezen. In de tafelpoot staat het woord ‘gastvrijheid’ gegraveerd.  Er is een douche en een wc en een pantry waar je koffie en thee kan zetten of iets opwarmen. Een eigen sleutel, een eigen plek.
Het is een logeerhuisje, mijn gastenkamer, mijn minibuitenhuis. Bijna alle materiaal en de inrichting is hergebruikt.  Het is bijna af: er zijn nog plannen voor een extra raam en wat details. Het is al wel logeerklaar. Ik hoop dat het een plek wordt waar je gastvrijheid beleeft.

Ben je klimaatactivist of zet je je in voor vluchtelingen? Dan ben je, ook als ik je niet ken, welkom. Als mijn gast. Gratis dus. Omdat je je inzet voor de goede zaak.
Ben je moe van het actievoeren en wil je op adem komen? Behoefte aan uitwaaien op de hei of wandelen in het bos? De omgeving van Diever is prachtig en rustig. Je mag twee nachten mijn buitenhuisje als je eigen huisje beschouwen. En ik kook als je wilt een lekkere maaltijd voor je. En ik heb een fiets te leen. 
Neem contact met me op en we kijken wat we kunnen afspreken.
Diever is goed te bereiken met het OV. Mijn huis ligt midden in het dorp.